Pączki… z odżywkami !! Pomogą Ci zregenerować siły po treningu, są pełne witamin i
białka. Bez cukru, bez skrobi i dodatkowo są bezglutenowe.
Przepis Perfect Fit Donut ~
1 szklanka białka (wg Twojego uznania)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki oleju kokosowego
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 szklanka niesłodzonego waniliowego mleka migdałowego (czekoladowe mleko migdałowe
do pączków czekoladowych)
1/3 szklanki białek jaj
1 łyżeczka stewii (lub cukru organicznego, to zależy od Ciebie)
szczypta cynamonu
(dodaj 2 łyżki proszku kakaowego, jeśli robisz czekoladowe pączki!)
Sposób przygotowania:
Składniki zmiksować mikserem i zagnieść ręcznie ciasto.
Pokroić na osiem części, z każdej uformować pączka. Położyć na blasze wyłożonej papierem
do pieczenia(zachować odstępy). Piec 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Do środka możesz także dodać dowolne nadzienie! Przed formowaniem spłaszczyć w
dłoniach i dodać np. marmoladę bez cukru. Uważaj tylko, żeby dokładnie je skleić. Nic nie
powinno wyciekać.
Po treningu – wjedzie jak złoto!